Bygg och anläggning

YRKESVUX

Golvläggare

- utbildningsort Lund

Tillfälle 1

Sista ansökan 27 feb. 2025
Kursstart 07 apr. 2025

Tillfälle 2

Sista ansökan 10 apr. 2025
Kursstart 26 maj. 2025
Utbildningens längd

52 veckor

Studietakt

Heltid (100%)

Studieort Movant AB Höstbruksvägen 10, 226 60 Lund Hitta på karta
Bygg och anläggning

Golvläggare

utbildningsort Lund

Golvläggare arbetar med att lägga mattor och golv av olika material som textil, linoleum eller parkett. Det är ett omväxlande arbete. Man byter ofta arbetsplats och har kontakter med olika kunder. En del golvläggare specialiserar sig på vissa typer av jobb som till exempel på golv och väggar i våtrum och badrum. Här ställs det extra krav på skicklighet eftersom skarvarna svetsas ihop och måste bli helt täta.

Att arbeta som golvläggare

Du jobbar med allt från renovering till nybyggnads projekt. Merparten av dagens golvmaterial läggs i stora enheter, som t ex mattor på rulle eller parkettbrädor. Men du ska också kunna utföra specialjobb, t ex mönsterläggning av parkettgolv. Parketten kommer ofta i färdiga delar från fabriken, men kan också läggas stav för stav. I arbetsuppgifterna ingår också att slipa och ytbehandla golv.

Kursinformation

Körkort är inget krav men en fördel inför kommande arbete. Utbildningen är på heltid och du kan ha rätt till studiestöd från CSN. Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av Byggnadsindustrins yrkesnämnd - BYN. Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, ca ett år. Utbildningen genomförs i Helsingborg. Utbildningen är avgiftsfri men du får själv bekosta kurslitteraturen. Denna utbildning erbjuds förutsatt av nödvändiga nationella beslut och tillräckligt antal studerande.

Förkunskaper

Du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen. Det kräver att du har kunskaper på grundläggande nivå i följande kurs/kurser:

  • Svenska/Svenska som andraspråk

Om du har betyg i grundläggande kurser ska du bifoga det med din ansökan. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning av din kunskapsnivå. Bedömningen ska du bifoga din ansökan.

Kommunen som anordnar utbildningen ansvarar för antagningen till utbildningen. Till vissa utbildningar kan det finnas särskilda antagningsregler. Kontakta alltid kommunen direkt om du har frågor om antagningen.

Validering

Har du redan yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom detta utbildningsområde? Då kan vi validera och pröva dina kunskaper. Det betyder att du inte behöver läsa om det du redan kan och att du snabbare kan bli klar med din utbildning.

Ansökan

Du ansöker via webbansökan. Ansökan öppen, som längst till 2 januari med löpande antagning. OBS! För att komma vidare i antagningsprocessen behöver du delta i ett obligatoriskt studiebesök på skolan. Kallelse kommer när du har ansökt. Du ska bifoga kopior på alla dina tidigare betyg. Inför antagning kan det förekomma språktest för att bedöma om du har förutsättningar att klara utbildningen. Är du folkbokförd i Helsingborgs kommun och vill få kontakt med en studie- och yrkesvägledare gå in på helsingborg.se/vuxenutbildning. Är du folkbokförd i en annan kommun och behöver vägledning, ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun. I mån av ledig plats tar vi emot ansökningar efter att ansökningstiden gått ut.

Informationsmöte

Önskas ytterligare information är du välkommen att kontakta skolan. Det är öppet för studiebesök varje fredag kl. 10, Höstbruksvägen 10, Lund. Föranmälan krävs via lund@movant.se eller 076-100 07 52.

Arbetsplatsförlagd tid (APL) - Praktik

Minst 15% av utbildningen är arbetsplatsförlagd (APL). Då följer du en handledares arbetstider. APL ger dig erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb

Fritt sök

Utbildningen kan sökas fritt av dig som är skriven i någon av Familjen Helsingborgs 11 samverkanskommuner. Om du inte bor i någon av de 11 kommunerna krävs ett godkännande från din hemkommun.

Kurser

Kurskod Kursnamn Poäng
KGYORI11C Orienteringskurs - olika yrkesområden 50
BYGBYG01 Bygg och anläggning 1 200
BYGBYG02 Bygg och anläggning 2 200
HUSHUB0 Husbyggnadsprocessen 200
HUSHUS01 Husbyggnad 1 100
HUSHUS02 Husbyggnad 2 200
HUSHUS03 Husbyggnad 3 - ombyggnad 200
GOLGOL01 Golvläggning 1 100
GOLGOL02 Golvläggning 2 - våtrum 100
GOLGOL03 Golvläggning 3 - trä och laminat 200
KVARBA Komvuxarbete 100
Totalt 1650