Två elektriker som installerar takbelysning
El och energi Elektriker
Nästa tillfälle
Sista ansökan 1 aug 2021
Kursstart 27 sep 2021
Utbildningens längd 56 veckor Studietakt Heltid (100%)
Studieort

Vuxenutbildningen
Borgmästargatan 16, 26132 LandskronaSe på karta

El och energi

Elektriker

Som elektriker är du en mångsysslare som ska lösa de mest skiftande uppgifter. En elektriker installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier. Utbildningen passar dig som gillar problemlösning, dig som vill ha ett rörligt arbete och vill jobba med händerna.

Att arbeta som elektriker

Att arbeta som elektriker innebär ett roligt och varierande jobb. Du träffar många olika människor och utför många olika typer av uppgifter. Du måste vara problemlösande och utåtriktad. Mycket av elektrikerns arbete är tekniskt baserat, men det förekommer också rent hantverksmässiga inslag. Det är ofta ett krav i yrket som elektriker att man har B-körkort.

Förkunskaper

Du ska ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen och därför krävs att du har kunskaper i Svenska/Svenska som andraspråk, Engelska, Matematik grundläggande nivå/grundskola årskurs 9 eller motsvarande.

För ECY-certifikat krävs även att du har läst eller läser till svenska/svenska som andraspråk 1, matematik 1 och engelska 5.

Kursinfo

Utbildningen är på heltid och innebär att du studerar på 100% (40 timmar/vecka). Du kan ha rätt till studiestöd från CSN.

Utbildningen startar med en orienteringskurser på fyra veckor. Utbildningen är kostnadsfri men det tillkommer kostnad för bland annat kurslitteratur och arbetskläder som du själv får betala. Utbildningen är både teoretisk (med mycket praktiska övningar) och praktisk. Du kommer även i kontakt med industriteknisk utrustning som PLC-system med tillhörande sensorer och aktuatorer.

För att bli behörig installationselektriker med ECY-certifikat behöver du ha läst eller läsa till svenska/svenska som andraspråk 1, matematik 1 och engelska 5. Dessutom krävs ca 1 600 timmar på en lärlingsplats som du själv ordnar, efter utbildningstiden.

Denna utbildning erbjuds förutsatt av nödvändiga nationella beslut och tillräckligt antal studerande.

Ansökan

Du söker till utbildningen via webbansökan. Klicka på ansök så kommer du direkt dit.
Du ska bifoga kopior på alla dina tidigare betyg.

Är du bosatt i Landskrona och behöver vägledning kontaktar du Vuxenvägledningen, Borgmästargatan 20, Landskrona. Om du är folkbokförd i en annan kommun och behöver vägledning ska du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.

I mån av ledig plats tar vi emot ansökningar även efter att ansökningstiden gått ut.

Informationsmöte

Det erbjuds ett digitalt informationsmöte den 11 augusti kl. 10-11.
Klicka på länken ovan för att ansluta till mötet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) - Praktik

Det ingår 8-10 veckors APL i utbildningen. Då följer du en handledares arbetstider. Det är bra om du har kontakt med ett elföretag i branschen.

Fritt sök

Utbildningen kan sökas fritt av dig som är skriven i någon av Familjen Helsingborgs 11 samverkanskommuner.

Kurser

Kurskod Kursnamn Poäng
KGYORI11C Orienteringskurs introduktion 100
ELLPRA0 Praktisk ellära 100
ELRELK0 Elektromekanik 100
FÖSSEV0 Servicekunskap 100
INSELS0 Elmotorstyrning 100
INSKOM01 Kommunikationsnät 1 100
LARLAM0 Larm- övervaknings- och säkerhetssystem 100
MEKMEKA01 Mekatronik 1 100
ELRELF0 Elkraftteknik 100
INSELI0 Elinstallationer 200
FAIFAS01 Fastighetsautomation 1 100
DAODAT01a Datorteknik 1a 100
ENEENE01 Energiteknik 1 100
INBES0 Belysningsteknik 100
GYAREE Komvuxarbete 100
Totalt 1600

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window