Kock
Inriktning storkök
Kock är ett kreativt yrke för dig som älskar att laga mat och vill bjuda dina gäster på en smakupplevelse. Yrket passar dig som gillar att arbeta med händerna, ofta i ett högt tempo och med omväxlande arbetsuppgifter. Beroende på var du arbetar kan arbetsuppgifterna variera mycket.
Att arbeta som kock
Att arbeta som kock innebär ofta förutom matlagning även att planera, förbereda och att arbeta i team. Som kock behöver du kunna ta ansvar och känna en glädje i att ge god service.
Som kock är det viktigt att du kan upprätthålla god hygien i köket samt hantera livsmedel på ett säkert sätt.
Service och bemötande är en viktig del i utbildningen då du som kock ofta arbetar nära kunden.
Arbetet som kock kan innebära obekväma arbetstider på kvällar och helger.
Utbildningen är på heltid och du kan ha rätt till studiestöd från CSN. Utbildningen är avgiftsfri men du måste själv bekosta kurslitteraturen.
För att du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen krävs det att du har vissa förkunskaper. Du ska ha: • Avklarad grundskola eller motsvarande kunskaper. • Om du inte har svenska som modersmål krävs att du har godkänt betyg i grundläggande svenska som andraspråk; delkurs 2,
Du ska bifoga kopior på alla dina tidigare betyg i din ansökan. Är du folkbokförd i Trelleborgs kommun och vill få kontakt med en studie- och yrkesvägledare gå in www.trelleborg.se/yrkesutbildningen. Är du folkbokförd i en annan kommun och behöver vägledning, ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun. I mån av ledig plats tar vi emot ansökningar efter att ansökningstiden gått ut.
Utbildningen är en lärlingsutbildning som innebär att du tre dagar i veckan är på en arbetsplats för lärande. Praktiken görs under samtliga tre terminer. Redan under utbildningen följer du de arbetstider som gäller på den arbetsplats du har din lärlingsplacering.
Om du är skriven i en annan kommun än anordnarkommunen krävs ett godkännande från din hemkommun. Prata med vuxenutbildningen i din hemkommun.
Kurser
Kurskod | Kursnamn | Poäng |
---|---|---|
HYGHYG0 | Hygien | 100 |
LEDLED0 | Ledarskap och organisation | 100 |
LIVLIV01 | Livsmedels- och näringskunskap 1 | 100 |
MALMAL01 | Matlagning 1 | 100 |
MALMAL02 | Matlagning 2 | 200 |
MALMAL03 | Matlagning 3 | 100 |
MALMAL04 | Matlagning 4 | 200 |
SEVSEV01 | Service och bemötande 1 | 100 |
LIVLIV02 | Livsmedels- och näringskunskap 2 | 100 |
MALSPE0 | Specialkost | 100 |
Totalt | 1200 |